‘Hard op de bal, zacht op de man’. Doe jij mee?

Waar ik in geloof is in een verbonden wereld. Die wereld begint in het klein, bij jezelf. Verbinding maakt het mogelijk om bruggen te slaan tussen jezelf en de ander, zowel zakelijk als privé. Pas als het stroomt tussen mensen, kan het ook stromen op zakelijk niveau.

Verbindend vermogen behelst meer dan het onderhouden van je zakelijke netwerk. Via dit vermogen krijg je begrip voor andermans positie en vergroot je je repertoire om verschillen te bespreken. Verbinding maakt dat je kunt staan voor jezelf én de ander kunt blijven zien voor wie hij of zij is, ondanks grote onderlinge verschillen.

Verbinding zorgt voor ‘hard op de bal, zacht op de man’.
‘Verbinding’ als term heeft iets softs, én zij is ondertussen de meest harde voorwaarde om tot vruchtbare en duurzame werkrelaties te komen. Contact komt immers voor contract. Verbindend vermogen is een voorwaarde voor zaken doen. Het is een keiharde pre om dingen voor elkaar te krijgen. Het is daarnaast de spiegel op je functioneren en je leren.

Deze verbonden wereld krijg je niet cadeau. Daar zul je iets voor moeten doen. Als je vanuit de verbinding met jezelf het contact met anderen aangaat, ontstaat er met de ander een diepe en respectvolle verbinding. Wie contact kan maken met de ander, opent zijn horizon, want hij bouwt vanaf dat punt aan een fundament voor een toekomstige samenwerking. Van daaruit is veel mogelijk. Eerst met de ander, vervolgens met een team, daarna met de organisatie.

Op deze manier kan het verbindend vermogen leiden tot een mooie (voor mij zorg-) wereld. Daar geloof ik in en daar wil ik aan bijdragen. Wie doet er mee?

Sem van Kempen, manager